TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK
Vsak tretji petek v novembru je eden izmed osrednjih dogodkov dneva slovenske hrane tradicionalni slovenski zajtrk. Letos je bil v petek, 16. novembra 2018. Učenci smo se prvo šolsko uro zbrali po razredih in pozajtrkovali živila, ki so bila nekoč sestavni del jutranjega obroka. To so bila kruh, maslo, med, mleko in jabolko. Med zajtrkom smo poslušali radijsko oddajo, ki so jo pod vodstvom učiteljice Suzi Avsec pripravili učenci izbirnega predmeta vzgoja za medije: radio. Petnajst minut pred koncem prve šolske ure smo se učenci zbrali na modrem hodniku, kjer smo ob spremljavi harmonikarjev Tevža Boštjančiča in Kristiana Jenka zapeli že ponarodelo Slakovo pesem Čebelar.
Namen tradicionalnega slovenskega zajtrka je spodbujanje otrok, da jedo lokalno pridelano hrano in da se navajajo na vsakodnevno uživanje zajtrka. Povečini so učenci pojedli zajtrk in tako dokazali, da imajo domača živila radi.
Učenke novinarskega krožka