Ko na šoli zadiši po sveže pečenem kruhu …
18. november 2016 – dan slovenske hrane in tradicionalni slovenski zajtrk
Tudi letos smo tretji novembrski petek obeležili s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Privoščili smo si lokalno in ekološko pridelano slovensko hrano.
Postregli smo si:
- s sveže pečenim polnozrnatim pšenično-pirinim kruhom iz pekarne Metke Hribar iz Kuteževega,
- z maslom mlekarne Krepko iz Logatca,
- z gozdnim medom našega čebelarja, hišnika Ljuba Zatkovića,
- z mlekom s kmetije Milana Tomažiča iz Dobropolj,
- z jabolki sadjarja Matjaža Bubniča s Pregarij.
Z dnevom slovenske hrane želimo učence spodbujati, naj vsak dan zajtrkujejo, saj je zajtrk najpomembnejši obrok dneva – prazna vreča ne stoji pokonci.
Fotoutrinke si lahko ogledate v spletni galeriji.
Nevica Iskra, učiteljica razrednega pouka
Andreja Stegu, organizatorka šolske prehrane
Related Images:
(Skupno 105 obiskov, današnjih obiskov 1)